Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

VERSIUNEA RSS EDITIA CURENTA:
Implicaţi Ón afaceri ilegale cu fostul deputat PDSR, Gabriel Bivolaru, Doi afacerişti slobozeni, arestaţi de Parchetul Bucureşti
De, Sorin Dutu | 2011-02-04 ( Afisari: 5735)

Nici nu a fost eliberat bine din penitenciar, că fostul deputat PDSR de Ialomiţa, Gabriel Bivolaru, a intrat iar în vizorul organelor de cercetare penală. După ce în 2004 fusese condamnat la cinci ani de închisoare pentru ţepuirea BRD cu 2.200 miliarde lei vechi, Gabriel Bivolaru a fost eliberat, chipurile, pentru bună purtare în 2007. Iată-ne în 2011 şi Bivolaru este iar anchetat într-o speţă cu un prejudiciu mare, ca şi în dosarul în care a fost condamnat. Concluzia, lui Bivolaru îi plac prejudiciile mari, dar nu-i place libertatea. Bivolaru este titularul mai multor dosare penale instrumentate de Parchetul Tribunalului Constanţa şi cel al Tribunalului Bucureşti. În aceste dosare penale sunt cercetaţi şi doi afacerişti slobozeni, Tudor Bodeanu şi Costel Iordache, şi contabila acestora, Viorica Cristea, care au fost arestaţi preventiv iniţial.
Potrivit ziarului România Liberă, de această dată, Bivolaru îşi derulează afacerile cu combustibil prin intermediul a două firme off-shore, înregistrate în Insulele Seychelles. Astfel, folosindu-se de aceste firme  fără acţionari la vedere, fostul deputat este suspectat de tranzacţii ilegale cu motorină, fără plata taxelor la bugetul de stat. Vama a sesizat Poliţia, dosarul fiind în prezent la Parchetul Bucureşti, în această speţă doar cei 3 slobozeni fiind arestaţi până acum.

Bivolaru, petrolul şi slobozenii

Potrivit procurorilor, implicate în aceste afaceri, în diferite forme, sunt societatea controlată de Gabriel Bivolaru - Romeco Internaţional SRL, o firmă din Constanţa, M&D Sea Farers SRL şi Texas Grup Oyl SRL Slobozia. În speţa de faţă, procurorii cercetează „comercializarea ilegală de produse energetice aflate în regim suspensiv de plată a accizei de către SC M&D Sea Farers SRL Constanţa, în calitate de furnizor, şi SC Romeco Internaţional SRL şi SC Texas Grup Oyl SRL Slobozia". M&D Sea Farers îşi are sediul în Portul Constanţa şi este administrată de soţii Nicolae şi Gilda Dospinescu. Potrivit ziarului România Liberă, Romeco Internaţional are în acţionariat două companii off-shore, care au acelaşi sediu, în Insulele Seychelles. Este vorba de Barkrin Ventures Ltd. (73,65%) şi SC Goldberg Business Corporation (26,35%). Potrivit datelor deţinute de România Liberă, Goldberg şi Barkrin sunt reprezentate în România de Gabriel Bivolaru şi de sora sa, Mihaela Ene.

Cine este sora lui Bivolaru?

Aruncând o privire asupra fostelor firme româneşti ale lui Gabriel Bivolaru vom constata că multe sunt administrate de sora sa, Mihaela Ene. Vom menţiona aici doar câteva dintre ele: Ares Trading, în care Mihaela Ene este asociată şi cu Mona Freitas, consoarta lui Bivolaru, Avantgarde Travel şi o firmă cu o titulatură care spune multe despre afacerile "tip Bivolaru" - Benefic Financial Services SRL. Sora lui Gabriel Bivolaru este şi unul dintre acţionarii principali ai firmei VGB Invest, care a înfiinţat firma Balkan Petroleum în Anglia. Numele Mihaelei Ene a mai apărut în contextul uneia dintre cele mai mari evaziuni fiscale săvârşite în 2003, în România. Ministerul Finanţelor a anunţat că "SC Indagra Prod SRL Ţăndărei a încercat, printr-o complicată schemă de vânzare de rulmenţi şi schimbătoare de căldură, să fraudeze statul cu 160,9 miliarde de lei".

Doar acţionarii de la Texas Oyl Slobozia, arestaţi

Aşa cum am precizat anterior, în acest dosar, procurorii au cerut şi obţinut arestarea preventivă doar a 4 personaje implicate: Florin Ciocoi, un tânăr de 28 de ani, care în acte este administrator al Texas Oyl Slobozia, Costel Iordache, Tudor Bodeanu şi Viorica Cristea - foştii patroni de la Texas Oyl, care îi cedaseră fictiv firma lui Ciocoi. Iordache, Bodeanu şi Cristea au fost arestaţi de Tribunalul Bucureşti pe data de 18 ianuarie a.c.. Însă, pe 1 februarie, Curtea de Apel Bucureşti le-a admis recursul, eliberându-i doar pe Iordache, Bodeanu şi Cristea.
Pe toţi aceştia, procurorii bucureşteni îi acuză de evaziune fiscală şi de spălare de bani. Referitor la Ciocoi, anchetatorii l-au descris ca fiind genul de personaje folosite ca „administratori de paie": „Din verificările efectuate cu privire la numitul Ciocoi Florin s-a stabilit că acesta nu îndeplineşte condiţiile pentru a administra o societate de profilul Texas Grup Oyl, în sensul că are două clase".

De ce au fost arestaţi Iordache, Bodeanu şi Cristea

Texas Grup Oyl SRL Slobozia achiziţiona de la M&D Sea Farers produse energetice pentru care avea obligaţia
să verifice dacă furnizorul a plătit accizele datorate statului. S-ar părea că verificarea însă nu a avut loc niciodată. Produsele cumpărate, de obicei motorină Euro 5 şi păcură neconformă, erau vândute pe piaţa neagră. Aceeaşi schemă ar fi fost folosită şi de Romeco Internaţional, controlată de fostul deputat Gabriel Bivolaru.
Aşadar, de marţi, 1 februarie, Iordache, Bodeanu şi Cristea sunt iar liberi. La schimb cu Bivolaru?
Sorin Duţu

Comenteaza
ATENTIE: Jurnalul de Ialomita nu isi asuma diversele puncte de vedere ale celor care posteaza mesaje si nici nu intervine in continutul acestora. Totusi, redactia isi rezerva dreptul de a sterge de pe site comentariile care contin jigniri, injurii sau calomnii la adresa ziarului, angajatilor sau a altor persoane fizice si juridice.
Nume:

E-mail:

Subiect:
Comentariu:

DESPRE NOI REDACTIA PUBLICITATE ABONAMENTE CAUTARE AVANSATA CARIERE CONTACT
Nu exista intrebari deocamdata.
  CURS:     1 $ = 4.2016 RON | 1 &euro = 4.7383 RON
   
, Romania
Vant:
Presiune:
Actual
Resimtit